
07 novembar 2025 | OOgnjen J.
Najskuplja pizza na svetu košta preko $12 000, na njoj se nalazi kavijar, 24K zlato i zove se Louis XIII
Da li je tebi, kao što je i meni, pizza po imenu Luis manje privlačna? Ili misliš da možeš da napraviš bolju pizzu od komšijske picerije?
Danas razmatramo TOP 3 izbora pizza pekača koje možemo koristiti i u sopstvenoj kuhinji!
Ali prvo najbitnije - temperatura.
Tip rerne | Temperatura (°C) | Vreme pečenja |
|---|---|---|
Kućna rerna (maks. temperatura) | 250–275°C | 7–12 minuta |
Profesionalna pizza peć | 400–480°C | 60–90 sekundi |
Peć na drva | 370–450°C | 90 sekundi – 3 minuta |
Gasna/spoljašnja pizza peć | 350–450°C | 90 sekundi – 4 minuta |
Tip rerne | Napomena |
|---|---|
Kućna rerna | Prethodno zagrejati kamen ili čelik za hrskavu koricu |
Profesionalna pizza peć | Idealno za napolitansku pizzu na primer |
Peć na drva | Potrebno često okretanje pizze da ne zagori |
Gasna/spoljašnja pizza peć | Odlične za brzo pečenje |
Ovaj pizza pekač po ceni od ispod 5000 RSD je praktičan i snažan (1500W), idealan za pripremu hrskave i ravnomerno pečene domaće pice kod kuće.
Sa prečnikom od 32 cm i dubinom od 3.5 cm, savršen je za standardne pizze. Moderan, kompaktan i idealan za svakodnevnu upotrebu!
Vreme spremanja pizze: 7-12 min.
Uz snagu od 1200W i maksimalnu temperaturu od 400°C, ovaj crveni pizza aparat omogućava brzo pečenje – sveže pizze za samo 4 minuta, a smrznute za 2 minuta.
Vatrostalna kamena ploča i 5 nivoa kuvanja omogućavaju solidan ukus i savršenu hrskavost! Kompaktan i lagan (1.1 kg), dolazi sa lopaticama za još lakšu upotrebu.
Idealan za ljubitelje domaće kuhinje i komšijsko ogovaranje uz parče pizze.
Za razliku od gornjeg velikog crvenog broda, ovaj Ariete AR917 pizza pekač snage, takođe, 1200W doseže iste temperaturu do 400 °C, omogućavajući brzo i ravnomerno pečenje kao u pravoj pica peći.
Sa prečnikom od 30 cm, idealan je za klasične pizze, dok kompaktan dizajn olakšava upotrebu i čuvanje. Savršen je izbor za ljubitelje domaće pice koji žele profesionalne rezultate i estetiku u svom domu.
Ako ste skoro renovirali kuhinju i na kome šrafu sačuvali novac - zašto da se ne častite?